Is online-hulpverlening iets voor u?

De hulpverlening via internet bestaat uit een aantal opdrachten die u meer inzicht geven in de faktoren die een rol spelen bij overmatig alcoholgebruik.

Vanaf het begin houdt u een onlinedagboek bij, zodat uw behandelaar uw alcoholgebruik kan monitoren. U onderzoekt gedurende de training bij uzelf de voor- en nadelen van de alcohol op korte en lange termijn. U zet de risicofactoren op een rijtje; de situaties die moeilijk voor u zijn. U maakt samen met de behandelaar een plan om te minderen of te stoppen en u denkt na over een mogelijke terugval en wat dan te doen.

Laten we eens kijken waarom u het zou doen.

Het werkt. Uit onderzoek blijkt dat online-hulp die gegeven wordt door een getrainde professional en die gericht is op het veranderen van gedrag, meestal goed helpt. U wordt er beter van en leert beter om te gaan met alcohol.

Het is gemakkelijk. Bij online-therapie bepaalt u zelf wanneer, waar, hoe en hoeveel u investeert. U voert zelf de regie.

Het is snel. In plaats van weken te wachten op een intakegesprek kunt u gelijk de dag na aanmelding aan de slag en krijgt u vaak nog dezelfde of de volgende dag een 1e reaktie.

Het is gratis of goedkoop. Voor een bescheiden bijdrage krijgt u uw drankgebruik weer onder controle.

Het is efficiënt. U kunt rustig de tijd nemen om op te schrijven wat u precies kwijt wilt en u kunt de adviezen van de behandelaar herlezen. Ook die heeft tijd om een goede reaktie te formuleren.

Het is heel privé. Online therapie is zo privé en anoniem als u zelf wilt, voor velen veel veiliger dan face-to-face gesprekken

Het is heel toegankelijk. Als u het internet op kunt, kunt u in therapie. U hoeft niet steeds te reizen of de deur uit te gaan.

Honderden gingen u reeds voor en kregen de controle over hun gebruik terug. H. was één van hen.

Beste S,
O.K., einde sessies en ik denk ook wel dat ik het alleen ga redden, eigenlijk weet ik dat wel zeker maar het was gewoon heerlijk om je zo langs de zijlijn te hebben. Voor mij is het in iedergeval een prima manier geweest om mezelf uit een neergaande spiraal te halen, met het resultaat dat ik me beter voel dan ooit. Ik heb geestelijk weer veel meer ruimte en merk nu hoeveel ik mezelf de laatste tijd te kort heb gedaan door al die drank. Ik heb dus erg veel baat gehad bij deze online therapie. Er zijn wel enkele periodes geweest dat ik het jammer vond dat er naast de verslaving weinig aandacht aan andere dingen geschonken werd. Als je zo bezig bent met verandering, dan kan het niet uitblijven dat je met jezelf geconfronteerd wordt. Ik had soms wel de wens om ook hier een beetje in gespiegeld te worden maar ik wist tegelijkertijd dat dit niet de bedoeling was van deze online-therapie. Ik merkte dat het weer gewoon lekker was om kritische naar mezelf te kijken, goed voor de ontwikkeling en persoonlijke groei, die eerlijk gezegd wel een beetje heeft stil gestaan. Ik wil je hartelijk bedanken. Het was plezierig om op deze manier de ondersteuning te krijgen die ik nodig had.
Hartelijke groeten, H

Als het u zo op het eerste gezicht bevalt, aarzel dan niet om uzelf aan te melden voor een eerste kennismaking met een van de behandelaars.

Vul het aanmeldformulier in en u krijgt nog dezelfde of de volgende dag bericht van ons.